Tavoitteena kivuton selkä? - osa 2/3

motivaatio treeni Jan 10, 2018

Tällä kertaa lupasin kertoa minkälaisia tuloksia voi saavuttaa kun huomioi ydinasiat:

Kehonhuollollisen -, aktivoivan sekä vahvistavan liikkeen.
Asiakkaani Sanna, taisteli haasteiden kanssa elämässään kun aloitimme yhteistyön. Hän kertoi haasteinaan olevan mm. huono liikkuvuus ja lihaskunto, hartiakivut, päänsäryt, alaraajakivut, kehonhuollon ja levon puuttuminen, alhainen energiataso. 

Yksi hänen tavoitteensa olikin juuri kivuton liikkuminen sillä lonkan + alaselän kipuilu oli ajanut toisinaan lääkärille saakka. 

Havaittiinkin, että pakaralihasten aktivaatio on ollut heikkoa, toiselta puolelta lähes olematonta ja sen vuoksi keho on joutunut kompensoimaan muilla lihaksilla puutetta ja samalla keho oli kiristynyt entisestään. Myös lonkankoukistajien kireydet olivat muuttaneet juurikin lantion asentoa epäsuosiolliseksi. 

Sitten aloitettiin näiden ongelma-alueiden työstäminen erilaisin harjoittein ja venytyksin ja nyt tilanne on jo täysin erilainen

Hänen treenikokonaisuuteen kuului toki muutakin kuin vain kipujen poistoa mutta näiden palautteiden takia rakastan työtäni: 

"Ruokavalion myötä olo on parantunut ja energiataso noussut. Paino on lähtenyt putoamaan ja kehon liikkuvuus parantunut. Hartiakivut ja päänsäryt hävinneet. Treeniin on tullut uutta virettä ja ideaa. Rentoutusharjoitukset sekä kehonhuolto tulleet osaksi elämää."

Tämän palautteen kirjoittamisen jälkeen hän on kertonut myös lonkan kipujen helpottaneen.

Sanna oli aktiivinen liikkuja jo ennen valmennusta mutta vasta muutettuamme harjoittelun monipuolisemmaksi ja lisättyämme kehonhuollon ja aktivoivat harjoittelut osaksi kokonaisuutta alkoi asiat muuttumaan ja kivut poistumaan.

 

 

Monet ajattelee kehonhuollosta ja harjoittelusta että

"ei minulla ole aikaa tuollaiseen" 

Taika näissä kipua ja särkyä helpottavissa harjoitteissa ei olekaan se, että niitä väännetään monta tunti päivässä vaan se, että niistä muodostetaan itselle tapa ja niitä tehdään säännöllisesti vaikka sitten vähän vähemmänkin. 

 

 

Asiakkaani Jannen haasteet olivat hieman erilaiset. Hän oli pitkään treenannut ns. "omaan tyyliin" ja halusi saada vaihtelua, haastetta ja näkemystä siihen miten pitää oikeasti treenata ja miten pääsee asiassa eteenpäin mutta myös hänellä oli alaselkä usein aamuisin kipeä ja halusi tähän apua. 

Hänen kanssaan erilaiset kehonhuollolliset liikkeet sekä liikeratoja avaavat venytykset ovat olleet enemmän kuin kullan arvoisia, unohtamatta oikeiden lihasten vahvistamista.

Janne kertoo tuloksistaan näin: 

"Varsinkin keskivartalossa on tapahtunut suuri muutos voimatasossa. Mutta myös kauttaaltaan on tullut lisää muotoa ja voimaa lihaksiin, varsinkin hartioihin. Alaselän kipujen lisäksi minulla sinun ammattitaidon kautta huomattiin epätasapaino rinta ja ylä selkälihasten kesken. Tätä epätasapainoa on huomattavasti saatu korjattua ja yläselän voimatasoa alkaa olemaan vähintään kohtalaisella tasolla. Merkittävää parannusta jokatapauksessa lähtökohtaan. Samoin alaselän kivut ovat kadonneet keskivartalon voimatason noustua merkittävästi."


Jannen erittäin aktiivinen elämäntapa ja lihasepätasapainoa mahdollistavat lajit tekivät hänen keholle hallaa mutta oikeanlaisella harjoittelulla saatiin merkittäviä muutoksia ja varsinkin kipuja pois arjesta. 

 

 

Tässä oli muutama esimerkki jo liikunnallisesti aktiivisten ihmisten haasteista ja tuloksista mitä voidaan saavuttaa kun keskitytään oikeisiin asioihin. Kun harjoitteet puolestaan tekee ihminen jolla ei ole niin liikunnallinen tausta, voi tulokset olla vielä suuremmat. 

Kivuista ja säryistä eroon pääseminen on mahdollista kun on valmis muuttamaan "huonoja" tottumuksia uudenlaisiksi.

Muutokset ovat mahdollisia sinullekin. 

 

 

Muista lukea myös tämän blogisarjan viimeinen osa missä annan 3 konkreettista harjoitetta, jolla lähdet helpottamaan särkyjä niin alaselässä kuin niska-hartia seudulla.
 

 

TUTUSTU KIVUTON SELKÄ -VIDEOVALMENNUKSEEN TÄSTÄ

 

Close

50% valmista

Toinen steppi

Jättämällä tietosi varmistat ettei mikään ajankohtainen ja tärkeä bloggaus tai tarjous pääse menemään ohitse.