Mindcoaching avuksi arkeen - työelämään - liikuntaan

mentaalivalmennus Sep 05, 2016

Liikuntatuloksia paremmaksi, arkea helpommaksi ja mielellään duunistakin vähemmän stressiä. Jaksaisin väittää että useimmille meistä nämä asiat olisivat enemmän kuin tervetulleita.

Aina saadaan lukea ”vinkkejä” lehdistä ja netistä kuinka vähentää stressiä ja kuinka saada sixpack ym, mutta minkä takia niiden vinkkien avulla homma ei kuitenkaan onnistu?

No kyllähän meistä lähes jokainen tietää että pitäisi nukkua tarpeeksi palautuakseen kunnolla ja työasiat pitäisi jättää sinne työpaikalle ja terveellistä ruokaakin pitäisi saada monta kertaa päivässä syötyä. Pitäisi ja pitäisi. Kuulostaako tutulta?

Tämän päivän personal trainereiden ja ravintovalmentajien työssä suurin haaste ei ole tiedon jakamisessa tai ratkaisujen löytämisessä. Suurin haaste löytyy valmennettavan mielestä, joka voi motivoituneenakin vastustaa tavoitteen suuntaista tekemistä ja tapojen muodostusta.

Useimmat toimintamallimme ovat lähtöisin opituista tavoista, muistoistamme ja niihin vaikuttaminen vaatii paljon keskittymistä ja toistoja. Uusien tapojen muodostuminen vaatii 40-60 toistoa jotta voimme edes pitää asiaa ”tapana”.
Tämän vuoksi myös uusien haasteiden ylläpitäminen tuntuu aluksi vaikealta.

Ajatuksia tulee mieleemme jatkuvana virtana. Kyse onkin siitä mihin niistä ajatuksista jäämme kiinni ja annamme vaikuttaa tunteidemme kautta toimintatapoihimme.Oikealla valmennuksella voimme vaikuttaa merkittävästi tähän virtaan.
Henkinen suorituskyky kasvaa samalla tavoin kuin fyysinen suorituskyky, nousujohteisella harjoittelulla, vaatimusten ja voimavarojen järkevällä suhteella. Henkinen suorituskyky on asennetta, ajattelun kirkautta, tunteiden ymmärtämistä ja niiden säätämistä, toimintakykyä, palautumista ja aikaansaamista.

Henkisen suorituskyvyn kehittämisellä pystymme myös hallitsemaan stressitasojamme. Kun puhumme stressinhallinnasta niin puhumme oman elämän hallinnasta. Liian usein ”stressi” sanana saa liian negatiivisen kuvauksen. Se on kuitenkin välttämätön ja tarpeellinen kehon ja mielen reaktio normaalia elämäntasapainoa heilauttavaan tilanteeseen. Stressi voitaisiin pyrkiä ajattelemaan ystävänä, hälytys- ja suojelukoneistona sekä eteenpäinpuskijana ja liikkeellepanijana.
Mielenvalmentamisella pystymme harjaantumaan antamaan mahdollisuuden myös toisen suuntaiselle ajattelulle eikä aina sille minkä muistojemme tuottama toimintamalli edellyttää.

Valmennuksissa jokainen asiakastapaus on erilainen kuten personal training työssäkin ja kaikilla on erilaiset lähtökohdat ja tavoitteet. Tämän vuoksi jokainen valmennus saattaa tapahtua eri tavalla. Yhteistä kuitenkin on se että valmennus tapahtuu luottamuksellisesti keskustellen.

Mindcoaching palvelu sopii hienosti myös työpaikoille ja yhteisöille. Valmentamalla mieltä saadaan tiimien yhteistyö ja yrityksen tulos vahvistumaan.

Jokainen voi hetken miettiä omaa arkea ja asioita mitä siinä suorittaa. Voitko todeta että teet asioita jotka ovat sinulle henkilökohtaisesti tärkeitä vai päättääkö joku muu puolestasi mitä saat ja voit tehdä?

”lisää hyvää – karsi pahaa”  on universumin yksinkertaisin sääntö ihmisen henkilökohtaisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kohentamiseksi. Tee siis sellaisia asioita mistä tulee itselle hyvä olo ja pyri vähentämään niitä mitkä vain vie energiaasi.

Close

50% valmista

Toinen steppi

Jättämällä tietosi varmistat ettei mikään ajankohtainen ja tärkeä bloggaus tai tarjous pääse menemään ohitse.