LATAA SUOSITTU & ILMAINEN RASVANPOLTON A-B-C -OPAS TÄSTÄ!
Takaisin valikkoon

Miksi jokaisella pitäisi olla valmentajia!

motivaatio Mar 20, 2019

Väitän ettet ole koskaan liian taitava tai menestynyt ettet pystyisi hyötymään lisäopista.

Oprah Winfrey nimesi lapsuudenopettajan Rouva Duncan:in yhdeksi hänen tärkeimmistä valmentajistaan / mentoreistaan. Hän selitti, miten rouva Duncan rohkaisi häntä ottamaan vastaan ​​älykkyytensä eikä pelkäämään sitä. Hän oli velkaa opettajalle suuren osan hänen menestyksestään, koska tämä oli osannut rohkaista häntä rakastamaan oppimista.

Aina on ihmisiä, jotka voivat tarjota sinulle arvokasta neuvontaa ja ohjausta elämäsi eri puolilla ja urasi eri vaiheissa. Se osaatko ja uskallatko hyödyntää heitä on toinen asia.

Itselläni on ollut useita valmentajia / mentoreita elämäni aikana, joista useimmat ovat liittynyt urheiluun ja osa yritystoimintaan. Monilla on käsitys että valmentaja tarjoaa vain ohjeita, mutta suuri osa valmentajan työtä on kannustaa, tukea ja rohkaista asiakasta ylittämään omia uskomuksiaan ja rajojaan. Eli varmistaa prosessin - oppimisen määrätietoinen eteneminen.

Yksi tärkeistä asioista, joita valmentaja voi tehdä, ei ole vain opastaa sinua käyttämään tietoaan, vaan myös korostaa joitakin tekemiään virheitä. Valmentaja välittää opitut kokemukset mistä tahansa epäonnistumisesta tai huonosta ratkaisusta, ja näin suojelee sinua tekemästä samankaltaisia ​​virheitä.

Sen lisäksi, että mentorit voivat tarjota tietoa ja rohkaisua, he voivat myös auttaa sinua laajentamaan omaa verkostoasi. On todennäköistä että he ovat rakentaneet vahvan, hyödyllisten yhteystietojen tukijärjestelmän, johon he voivat tutustuttaa sinut. Nämä ihmiset voivat kääntyä voimavaroiksi tulevissa hankkeissa tai elämänmuutoksissa.

Oprahin tarinan mukaan mentorin ei välttämättä tarvitse olla joku super-menestyksekäs toimitusjohtaja vaan se voi olla joku, johon luotat ja kenellä on samanlainen arvomaailma. Näiden "mentoreiden" tulee pystyä haastamaan ajatteluasi ja auttaa kehittämään niitä.

Toisinaan kannattaa myös kuunnella valmentajaa, jonka tavoitteet on ristiriidassa kanssasi, se voi olla hyödyllistä. He meinaan voivat nähdä asiat eri tavalla ja voivat työntää sinut ulos mukavuusalueestasi. Kehittyminen kun tapahtuu siellä epämukavuusalueella, jossa joudut haastamaan ajatteluasi ja kehoasi. 

kun löydät oikean valmentajan niin luot samalla lisää mahdollisuuksia, joista et välttämättä vielä edes tiennyt. 

Joten mistä löydät juuri sinulle sopivan valmentajan? 

Se voi olla joku, jonka kanssa olet jo työskennellyt tai kenen ns. vaikutuspiirissä olet, ketä ihailet ja keneltä haluat oppia. Jos näin on, älä epäröi rakentaa tästä vielä tiiviimpää yhteistyötä. 

Jos sinulla ei vielä ole valmentajaa, älä masennu. Pienellä vaivalla voit etsiä oikean valmentajan, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. 

Kirjaa tavoitteesi ja haasteesi ja mieti minkä aihealueen valmentaja pystyisi sinua parhaiten auttamaan.

Voit rohkeasti lähestyä ammattivalmentajaa, kollegaa, ystävää tai perheenjäsentä, keneltä haluat oppia ja puhua heille valmennussuhteen kehittämisestä.

On toki muistettava että valmentautuminen on kiinni myös itsestäsi eli jos haluat saada siitä suurimman hyödyn irti, sinun on myös oltava motivoitunut. Osallistu täysillä kaikkeen tarjottuun apuun ja osoita todellista kiinnostusta valmentajan neuvoja kohtaan. Vastaanota rakentava kritiikki ja yritä työstää sen avulla itsesi kohti parempaa menestystä.

Oprah sanoi kerran, että mentori on joku, joka auttaa sinua näkemään "korkeamman osan itsestäsi, koska joskus se piiloutuu omaan näkemykseesi".

Tämä on mielestäni hyvin sanottu.

 

Teksti on vapaasti mukaillen suomennettu englantilaisen yrittäjän James Reed:in blogitekstistä. https://www.reed.co.uk/james-reed/why-everyone-needs-a-mentor/

Haluatko testata Online Alpha - valmennusta ilmaiseksi

Nyt se on mahdollista. 

Tarjoan 3 vrk kokeilujakson sekä veloituksettoman videotapaamisen kanssani - varaa omasi kertomalla hyvinvointitavoitteistasi.