Mun "pitäisi" alkaa venytellä...

kehonhuolto Apr 11, 2019

Kovin usein tuon otsikon lauseen kuulleena aloin pohtimaan että miten tuon "ongelman" saisi ratkaistua.

Kehonhuollosta tulee yleensä mieleen staattinen venyttely eli se epämiellyttävässä kiristävässä asennossa nököttäminen missä on kaiken lisäksi vielä vaikea hengittää. No eipä ihme ettei siihen motivoituminen ole se kaiken helpoin juttu.

Onneksi nykypäivänä osaaminen ja ymmärrys on kehittynyt ja  toiminnallinen liikkuvuusharjoittelu onkin päivän sana. Liiketoimintaketjujen avaaminen dynaamisilla joustoilla, heiluriliikkeillä ja taivutuksilla toimiikin loistavasti niin lihaskudoksen kuin liikkuvuutta voimakkaammin rajoittavien sidekudosrakenteiden venyttämiseen.

Toiminnallisten venytysliikkeiden vaikutukset asennon korjaamiseen ja hallinnan opetteluun ovat myös huomattavasti yksittäisiä, kohdennettuja venytysliikkeitä...

Jatka lukemista...

Miksi jokaisella pitäisi olla valmentajia!

motivaatio Mar 20, 2019

Väitän ettet ole koskaan liian taitava tai menestynyt ettet pystyisi hyötymään lisäopista.

Oprah Winfrey nimesi lapsuudenopettajan Rouva Duncan:in yhdeksi hänen tärkeimmistä valmentajistaan / mentoreistaan. Hän selitti, miten rouva Duncan rohkaisi häntä ottamaan vastaan älykkyytensä eikä pelkäämään sitä. Hän oli velkaa opettajalle suuren osan hänen menestyksestään, koska tämä oli osannut rohkaista häntä rakastamaan oppimista.

Aina on ihmisiä, jotka voivat tarjota sinulle arvokasta neuvontaa ja ohjausta elämäsi eri puolilla ja urasi eri vaiheissa. Se osaatko ja uskallatko hyödyntää heitä on toinen asia.

Itselläni on ollut useita valmentajia / mentoreita elämäni aikana, joista useimmat ovat liittynyt urheiluun ja osa yritystoimintaan. Monilla on käsitys...

Jatka lukemista...

Mistä energiaa pimeyden keskellä?

motivaatio Nov 19, 2018

Tämä aika vuodesta on aina monille haastavaa aikaa mm. pimeyden vuoksi. Miten tämä harmaa/pimeä jakso vaikuttaa sinuun?

Kyllä itsekin huomaan valon määrän muuttumisen, mutta pyrin silti valitsemaan ilon. Tällä tarkoitan sitä, että olen itse vastuussa siitä miten reagoin ja tunnen kun katson ikkunasta ulos. En halua antaa ilmalle valtaa päättää miltä minusta tuntuu.

On toki joskus niitä hetkiä itselläkin kun tekisi vain mieli jäädä peiton alle, mutta kyllä tähän pimeään jaksoon kuuluu myös nautinnollisiakin hetkiä kuuman juoman, hyvän kirjan ja henkisen rauhoittumisen kanssa. 

On melkein tyhmää sanoa että muista liikkua ja syödä hyvin, mutta kun se on aivan helvetin totta. Jos sitä kaiket päivät tunkee herkkuja kitusiin ja päälle vielä...

Jatka lukemista...

Haluatko isommat hauikset? (5 yleisintä virhettä)

motivaatio treeni Sep 28, 2018
 

Monilla on haaveena vahvat ja näyttävät hauikset. 

Tässä videossa käydään läpi tapoja, joilla voit tehostaa omaa hauistreeniä. Poimi vinkit talteen ja kehitä itsellesi hauikset, joista muut ovat kateellisia. 

Jatka lukemista...

5 viikkoa ja lähes 5kg kevyempi, miten tämä tapahtui…?

motivaatio ravinto Sep 12, 2018

Lue ketogeenisen ruokavalion kokeilustani ja siihen liittyvistä fiiliksistä.

 

Alkutilanne

Sitä varmaan kuvittelisi että Personal trainerit ovat aina hyvässä kunnossa ja heillä ei ole haasteita mm. ravinnon suhteen. 

Tässä asiassa voisin sanoa sen ikivanhan lauseen “suutarin lapsella ei ole kenkiä” eli vaikka erittäin hyvin tiedän mitä pitää syödä ja koska niin siitä kiinni pitäminen on välillä haastavaa myös minulle, liikunta-alan ammattilaiselle.

Treeneissä minulla on ollut tavoitteena saavuttaa parempi voimataso ja jäin jotenkin huomaamattani kiinni ajatukseen että painon pitää nousta (täytyyhän sitä olla kehossa sisältöä jonka muuttua lihakseksi) ja siitä johtuen löysin itseni tilanteesta, jossa en enää pitänyt omasta peilikuvastani. Näinhän niitä...

Jatka lukemista...

Olisiko aika olla enemmän...

motivaatio Aug 23, 2018

…energinen

Osaisitko nauttia hetkestä missä aamu alkaisi pirteänä eikä maistuisi pas** edellis-illan sipsien/karkkien syönnin jäljiltä ja ensimmäinen ajatus aamulla olisi että “onpas mulla hyvä olo”?
Haluaisitko että mieli ja keho tahtoisi heti aamusta liikkumaan kun kehossa on virtaa vaikka mihin?

…ilman särkyjä

Osaisitko nauttia hetkestä jolloin keho ei olisikaan aivan tuhannen takussa vaan pystyisit havaita alaselkä säryn loistavan poissaolollaan (edes hetken)? tai niskajumin hellittävän ja sen pirullisen kallonpohjan paineen olevan poissa?
Haluaisitko pystyväsi kerrankin suunnitella esimerkiksi hauskoja lajikokeiluja, joita et ole tähän asti uskaltanut varata?

…läsnä itsellesi

Osaisitko nauttia hetkestä ja antaa itselle “krediittiä” löytäessäsi itsesi haastamassa kehoasi ja mieltäsi...
Jatka lukemista...

Jalkatreeniä omalla kehonpainolla

motivaatio treeni Aug 05, 2018
 

Aina ei tarvita paljon välineitä tai vastuksia. Tässä harjoituksessa oma keho riittää.

Laita testiin :)

 

Jatka lukemista...

Pohjenousut kyykyssä

treeni Jul 01, 2018
 

Laita tämä testiin kun pohkeet pitäisi saada treenattua eikä laitteita ole käytettävissä. Toimii!
***********************************************************************

Pidä pää kokoajan samalla tasolla ja pyri nostamaan asento täysin päkiöiden varaan voimakkaasti itse pohjetta jännittäen. Säilytä tasapaino!

 

Jatka lukemista...

3 - liikkeen kahvakuulatreeni

treeni Jul 01, 2018
 

Nyt kun useimmilla rupeaa kesälomat pukkaamaan päälle niin on hyvä muistuttaa että lomaa on hyvä pitää töistä mutta ei liikunnasta.
Mikäli omistat kahvakuulat niin muistahan heittää ne auton konttiin mukaan matkalla mökille tms. ja ota tämä treeni haltuun. Saat varmistettua helpomman lomalta paluun.

Jatka lukemista...

Keskivartalo - voiman ydin (osa 3)

motivaatio treeni May 15, 2018
 

HALUATKO VAHVAN JA HYVÄNNÄKÖISEN KESKIVARTALON? ALOITA NÄISTÄ LIIKKEISTÄ!

Videosta löydät 3 yksinkertaista mutta erittäin tehokasta harjoitusta, joilla pystyt vahvistamaan keskivartaloasi sen ansaitsemalle tasolle ja samalla varmistat liikkeiden optimaalisen suoritustekniikan

Et tarvitse välineitä - oma keho riittää!

 


Menikö aikaisemmat osat ohitse?

Pääset niihin tästä. 

OSA 1

OSA 2

Jatka lukemista...
1 2 3
Close

50% valmista

Toinen steppi

Jättämällä tietosi varmistat ettei mikään ajankohtainen ja tärkeä bloggaus tai tarjous pääse menemään ohitse.